Projemiz iştirakçisi kurum ve kuruluşlarda Denetleme Merci Kurulların üyeleri ve Sektör Temsilcilerinin katılımı ile Rize Birinci Coğrafi İşaretli Ürünler İstişare Toplantısı ile Pazarlama ve Satış Konferansı 18 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Serdar GÖKÇE’nin “Kamu Kurumlarının Coğrafi İşaretli Ürünlere Katkısı” başlıklı sunumu ile Anzer Balı ve Denetim Faaliyetleri konusunda bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Etkinliğin konferans bölümünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr.Gör.Dr.Mehmet BAKIR tarafından “Coğrafi İşaretlerin Ekonomik Etkileri” başlıklı sunumu ile bölge ekonomisine coğrafi işaretli ürünlerin katkıları ile pazarlama ve satış ile marka bilinci hakkında bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

 

Gerçekleştirilen etkinlikte ortak stratejiler olarak ürün güvenirliliği konusunda Anzer Balı örneğinde gerçekleştirilen faaliyetlerin kapsamlı bir şekilde kurulması planlanan “Rize İlinde Coğrafi İşaretli Ürünleri Koruma ve Geliştirme Merkezi” tarafından geliştirilerek diğer ürünlerce de kullanılabilir hale getirilmesi fikir birliği sağlandı.